top of page

act & play latest news

NEWS

Holiday Pumpkin

October '21

...Τα τμήματα οργανώθηκαν κι οι συναντήσεις μας ξεκινούν και πάλι με τον ερχομό του φθινοπώρου! Ωστόσο, κάποιες παροχές δε σταμάτησαν να λειτουργούν... Join Us!

About Classes

Coming soon... Save the Dates:

Private Tutoring

Για τους ενδιαφερόμενους των εισαγωγικών εξετάσεων των Καλλιτεχνικών Σχολείων & Δραματικών Σχολών, η προετοιμασία έχει ξεκινήσει. Σπεύσατε!

 

Είμαστε στη διάθεσή σας οποιαδήποτε στιγμή για ιδιαίτερα μαθήματα πάσης θεατρικής φύσεως!

More...

Απολαύστε τις Ψυχαγωγικές, θεατρικές και μη, Δραστηριότητες της Act & Play! 

Stool
  • Facebook
  • Instagram

June '21

Μια ακόμη θεατρική χρονιά έφτασε στο τέλος της.

Ξεκινήσαμε το Σεπτέμβρη με την παράσταση "Το Σκλαβί" να ανεβαίνει στα Μενάνδρεια του Δήμου Κηφισιάς και τον Οκτώβρη ανανεωμένοι και γεμάτοι όρεξη βρεθήκαμε στις αίθουσές μας, ώσπου πολύ σύντομα μια δεύτερη καραντίνα μας επισκέφτηκε και περιόρισε τις συναντήσεις μας ξανά μέσα από την οθόνη των υπολογιστών.

Παραμείναμε ενωμένοι κι ενεργοί, μια περίοδο που οι συνθήκες απαιτούσαν απομόνωση. Κάνοντας την τεχνολογία και πάλι σύμμαχό μας, διευρύναμε φέτος τις γνώσεις μας ανακαλύπτοντας νέα είδη θεάτρου και τεχνικές και μελετώντας ανάμεσα σε θεατρικά έργα, διηγήματα και κινηματογραφικές ταινίες.

IMG_0231.JPG
IMG_1090.JPG

Επιπλέον είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο τμήμα των ενηλίκων σπουδαίους δασκάλους Σωματικής Έκφρασης.

Ο Secret Santa δεν έλειψε και φέτος, παρόλο τις συνθήκες, κάνοντας τους εφήβους να αναζητούν μυστηριωδώς διευθύνσεις, δώρα και κουδούνια.

Παράλληλα, δουλεύαμε πυρετωδώς για την προετοιμασία των παιδιών που ετοιμάζονταν για τις εισαγωγικές εξετάσεις των καλλιτεχνικών σχολείων.

Όλα όμως κάποτε τελειώνουν κι η άρση των μέτρων βρήκε τα εφηβικά τμήματα μέσα στη φύση κι ανάμεσα σε αυτοσχεδιασμούς να αποφασίζουν να οργανώσουν μια παράσταση- παρουσίαση για φινάλε αυτής της τόσο γεμάτης και ιδιαίτερης χρονιάς.

Μια παράσταση που πηγάζει από τη συνεργασία τριών τμημάτων, με αφορμή τα 5 χρόνια λειτουργίας της Act & Play, με κείμενα γραμμένα από τους εφήβους, εξασκώντας και ενισχύοντας μ' αυτό τον τρόπο τη δημιουργική τους γραφή και τα οφέλη που η ίδια προσφέρει. Κείμενα γεμάτα αναμνήσεις, φαντασία και αστείρευτη δημιουργικότητα.

IMG_0250.JPG
IMG_1017.JPG
IMG_0960.JPG

Το πιο σπουδαίο μάθημα λοιπόν που πήραμε φέτος, πέρα από την ενίσχυση των θεατρικών μας γνώσεων, ήταν η ετοιμότητα μας να προσαρμοστούμε γρήγορα στην αλλαγή, να την αποδεχτούμε, να την καλοδεχτούμε και μ' αυτό τον τρόπο εν τέλει να την απολαύσουμε!

Είμαστε κερδισμένοι είτε πετύχαμε στις εξετάσεις του καλλιτεχνικού σχολείου είτε όχι, γιατι προσπαθήσαμε πολύ βελτιωθήκαμε κι εξελιχθήκαμε. Είμαστε κερδισμένοι είτε είχαμε πολλά λόγια στην παράσταση είτε όχι, γιατι είχαμε το θάρρος να εκτεθούμε, για μία ακόμη φορά ή και για πρώτη φορά, μπροστά στο κοινό. Είμαστε κερδισμένοι είτε συμμετείχαμε στη συγγραφική ομάδα είτε όχι, γιατι από τις δικές μας προσωπικές ιδέες προκύψανε οι διάλογοι. Είμαστε κερδισμένοι γιατι με ωριμότητα μπορέσαμε, όπως τόσο χρόνια έχουμε διδαχθεί, να πάρουμε και να δώσουμε feedback μεταξύ μας, προκειμένου να βελτιωθούμε. Είμαστε κερδισμένοι γιατι δε μείναμε αδρανείς σε μια περίοδο που ήταν όλα σε καταστολή. Γιατι ανεξαρτήτου αποτελέσματος, ενεργοποιήσαμε τη φαντασία μας και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, με πίστη, υπομονή και θέληση... δ η μ ι ο υ ρ γ ή σ α μ ε.

Τέλος, στα πιο σπουδαία κατορθώματα αξίζει να προστεθεί ο δεσμός που πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη φορά ανάμεσα στους συμμετέχοντες, η αξία της συνεργασίας και της επικοινωνίας που τους έκανε να κλείσουν τη χρονιά όλοι μαζί μια αγκαλιά.

Stay tuned! 

Chair
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page